BibTex RIS Cite

SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU

Year 2015, Volume: 5 Issue: 1, 0 - 0, 27.02.2015

Abstract

:  Büyük hava yollarında gelişen darlıklar solunum foksiyon testinde  (SFT) akım-volum eğrisinde inspiratuar ve ekspiratuar  halkalarda kalıcı değişikliğe neden olmaktadır. Hava yolu obstrüksiyonunun ekstratorasik veya intratorasik olarak yerleşimi, ekspiratuar ve inspiratuar akımlar üzerindeki etkilerini belirler . Lezyon inspiryum ve ekspiryumdan birinde hava akımının kısıtlanmasına neden olursa değişken obstürüksiyon adını alır.Akım-volum eğrisine bakılarak lezyonun intratorasik yada ekstratorasik yerleşimli olduğu konusunda yorum yapılabilir. Fiks obstrüksiyonda hava yolu çapı solunum siklusu boyunca değişiklik göstermez. 66 yaşında erkek hastanın nefes darlığı nedeni ile pereop değerlendirilmesi sırasında SFT yapılıyor. SFT’ de dev guatır  ve neden olduğu trakeal bası nedeni ile fiks obtürüksiyon izlendi. Olgunun guatr operasyonu sonrası bası bulgularının ortadan kalkması sonucu postoperatif takibinde SFT ‘de fiks obstirüksiyonun düzeldiği gözlendi.

Year 2015, Volume: 5 Issue: 1, 0 - 0, 27.02.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Case Report
Authors

Savaş Gegin

Deniz Çelik

Publication Date February 27, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Gegin, S., & Çelik, D. (2015). SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU. Bozok Tıp Dergisi, 5(1).
AMA Gegin S, Çelik D. SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU. Bozok Tıp Dergisi. February 2015;5(1).
Chicago Gegin, Savaş, and Deniz Çelik. “SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU”. Bozok Tıp Dergisi 5, no. 1 (February 2015).
EndNote Gegin S, Çelik D (February 1, 2015) SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU. Bozok Tıp Dergisi 5 1
IEEE S. Gegin and D. Çelik, “SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU”, Bozok Tıp Dergisi, vol. 5, no. 1, 2015.
ISNAD Gegin, Savaş - Çelik, Deniz. “SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU”. Bozok Tıp Dergisi 5/1 (February 2015).
JAMA Gegin S, Çelik D. SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU. Bozok Tıp Dergisi. 2015;5.
MLA Gegin, Savaş and Deniz Çelik. “SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU”. Bozok Tıp Dergisi, vol. 5, no. 1, 2015.
Vancouver Gegin S, Çelik D. SOLUNUM FONKSİYON TESTİNDE FİKS OBSTRUKSİYONA NEDEN OLAN İNTRATORASİK DEV GUATRLI OLGUNUN SUNUMU. Bozok Tıp Dergisi. 2015;5(1).
Copyright © BOZOK Üniversitesi - Tıp Fakültesi