BibTex RIS Cite

Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi

Year 2016, Volume: 19 Issue: 3, 0 - 0, 29.09.2016

Abstract

Bu araştırmada hastane yöneticilerinin sahip oldukları yönetsel beceri düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca yöneticilerin kişisel ve demografik özellikleri ile kurumsal özelliklerine göre yönetsel beceri düzeylerinde anlamlı farklılık olup olmadığının incelenmesi hedeflenmiştir. Bu amaçlar doğrultusunda, kişisel ve demografik özellikler, kurumsal özellikler ve yönetsel beceri ölçeğinden oluşan anket formu; Kocaeli ilinde İzmit, Gölcük ve Derince ilçelerinde faaliyet gösteren hastanelerde görev yapan 106 yöneticiye uygulanmıştır. Anketlerden elde edilen verilerin değerlendirilmesinde, frekans, yüzde, ortalama, standart sapma istatistiklerinin yanında, t testi, Kruskall Wallis H testi, Mann Whitney U testi ve korelasyon analizleri kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, yöneticilerin 13 yönetsel becerinin 9’unda gelişmiş düzeyde oldukları, 4’ünde ise oldukça gelişmiş düzeyde oldukları belirlenmiştir. İletişim, anlaşma, liderlik, tavsiyelerde bulunma ve görüşme, oldukça gelişmiş düzeyde bulunan yönetsel beceriler olarak bulunmuştur. Yöneticilerin en gelişmiş yönetsel becerilerinin anlaşma, en geliştirmeye ihtiyacı olunan becerilerinin ise bağlılık olduğu ortaya konulmuştur. Hastane yöneticilerinin yönetsel beceri düzeylerini belirleyen boyutlar arasında genellikle pozitif yönlü ilişkiler bulunmuştur. Araştırmada yöneticilerin kişisel ve demografik özelliklerinden medeni durum dışında kalan pozisyon, toplam çalışma süresi, yönetici olarak çalışma süresi, yaş ve eğitim düzeylerine göre istatistiksel açıdan anlamlı farklılıkların olduğu tespit edilmiştir.

Year 2016, Volume: 19 Issue: 3, 0 - 0, 29.09.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Makaleler
Authors

Suat Yüksel This is me

Oğuz Işık

Özgür Uğurluoğlu

Gülcan Kahraman

Publication Date September 29, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 19 Issue: 3

Cite

APA Yüksel, S., Işık, O., Uğurluoğlu, Ö., Kahraman, G. (2016). Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi. Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi, 19(3).
AMA Yüksel S, Işık O, Uğurluoğlu Ö, Kahraman G. Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi. HSİD. October 2016;19(3).
Chicago Yüksel, Suat, Oğuz Işık, Özgür Uğurluoğlu, and Gülcan Kahraman. “Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi”. Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi 19, no. 3 (October 2016).
EndNote Yüksel S, Işık O, Uğurluoğlu Ö, Kahraman G (October 1, 2016) Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi. Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi 19 3
IEEE S. Yüksel, O. Işık, Ö. Uğurluoğlu, and G. Kahraman, “Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi”, HSİD, vol. 19, no. 3, 2016.
ISNAD Yüksel, Suat et al. “Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi”. Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi 19/3 (October 2016).
JAMA Yüksel S, Işık O, Uğurluoğlu Ö, Kahraman G. Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi. HSİD. 2016;19.
MLA Yüksel, Suat et al. “Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi”. Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi, vol. 19, no. 3, 2016.
Vancouver Yüksel S, Işık O, Uğurluoğlu Ö, Kahraman G. Hastane Yöneticilerinin Yönetsel Beceri Düzeylerinin İncelenmesi. HSİD. 2016;19(3).