BibTex RIS Cite

Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri

Year 2016, Volume: 4 Issue: 1, 0 - 0, 29.10.2016

Abstract

Yaşlanma, genetik bir programla düzenlenen ve organizmada çevresel faktörlerin etkisiyle meydana gelen yapısal, işlevsel ve psikolojik değişmelerin toplamıdır. Yaşlanma kronolojik (doğum tarihine göre), biyolojik (anatomik ve fizyolojik değişikliklerle), ekonomik, sosyal (yaşlının hayattaki rolü), psikolojik yaşlanma alt tipleri olarak sınıflanabilir. Bu derlemede biyolojik yaşlanmanın nedenleri konusu ile ilgili teoriler ve etkileri anlatılmıştır.

Anahtar sözcükler: Biyolojik yaşlanma, yaşlanma, yaşlanma mekanizmaları.

Year 2016, Volume: 4 Issue: 1, 0 - 0, 29.10.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Makaleler
Authors

Muhammed Mustafa Öksüzokyar This is me

Saadet Çisen Eryiğit This is me

Kerime Öğüt Düzen

Berna Erdoğmuş Mergen This is me

Ülkü Nur Sökmen This is me

Serdal Öğüt

Publication Date October 29, 2016
Submission Date August 24, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 4 Issue: 1

Cite

APA Öksüzokyar, M. M., Eryiğit, S. Ç., Öğüt Düzen, K., Erdoğmuş Mergen, B., et al. (2016). Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, 4(1).
AMA Öksüzokyar MM, Eryiğit SÇ, Öğüt Düzen K, Erdoğmuş Mergen B, Sökmen ÜN, Öğüt S. Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. August 2016;4(1).
Chicago Öksüzokyar, Muhammed Mustafa, Saadet Çisen Eryiğit, Kerime Öğüt Düzen, Berna Erdoğmuş Mergen, Ülkü Nur Sökmen, and Serdal Öğüt. “Biyolojik Yaşlanma Nedenleri Ve Etkileri”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4, no. 1 (August 2016).
EndNote Öksüzokyar MM, Eryiğit SÇ, Öğüt Düzen K, Erdoğmuş Mergen B, Sökmen ÜN, Öğüt S (August 1, 2016) Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4 1
IEEE M. M. Öksüzokyar, S. Ç. Eryiğit, K. Öğüt Düzen, B. Erdoğmuş Mergen, Ü. N. Sökmen, and S. Öğüt, “Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri”, Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, vol. 4, no. 1, 2016.
ISNAD Öksüzokyar, Muhammed Mustafa et al. “Biyolojik Yaşlanma Nedenleri Ve Etkileri”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4/1 (August 2016).
JAMA Öksüzokyar MM, Eryiğit SÇ, Öğüt Düzen K, Erdoğmuş Mergen B, Sökmen ÜN, Öğüt S. Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4.
MLA Öksüzokyar, Muhammed Mustafa et al. “Biyolojik Yaşlanma Nedenleri Ve Etkileri”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, vol. 4, no. 1, 2016.
Vancouver Öksüzokyar MM, Eryiğit SÇ, Öğüt Düzen K, Erdoğmuş Mergen B, Sökmen ÜN, Öğüt S. Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4(1).