BibTex RIS Cite

6360 Sayılı Yasa’nın Genişleyen Büyükşehir Belediyesi Hizmet Sınırının Etkinlik ve Verimliliğe Etkisi Bağlamında Değerlendirmesi: Sakarya Büyükşehir Belediyesi Örneği

Year 2015, Volume: 20 Issue: 4, - , 22.12.2015

Abstract

Bu çalışmada, 6360 Sayılı Yasa, büyükşehir belediye sınırlarının mülki sınırlarla birleştirilmesinin etkin ve verimli hizmet sunumuna etkisi bağlamında irdelenmektedir. Çalışmada temel amaç, büyükşehir belediyeleri için genelleştirilen bu düzenlemenin pratikteki sonuçlarını uygulamacılar açısından Sakarya Büyükşehir Belediyesi örneğinde değerlendirmektedir. Bu amaçla oluşturulan temel araştırma sorusu şöyledir :“6360 Sayılı Yasa ile getirilen büyükşehir belediyesi hizmet alanının mülki sınırlarla birleştirilmesi düzenlemesinin etkin ve verimli hizmet sunumuna etkisi Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde uygulamacılar tarafından nasıl değerlendirilmektedir?” 

Teorik kısımda, 6360 Sayılı Yasa, genel gerekçesi ile birlikte sınır değişikliği ve büyükşehir belediyelerine verilen yeni görevleri düzenleyen maddeler kapsamında incelenmektedir. Ardından, bu düzenlemelerin arka planında hangi gerekçelerin ön plana çıktığı ve bu gerekçelerin literatürde nasıl bir karşılık bulduğu incelenmektedir. Çalışmanın alan araştırması kısmında ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile gerçekleştirilen mülakat çalışmasının sonuçları paylaşılmaktadır.

Year 2015, Volume: 20 Issue: 4, - , 22.12.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hale Biricikoğlu

Duygu Demirol Duyar

Publication Date December 22, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 20 Issue: 4

Cite

APA Biricikoğlu, H., & Demirol Duyar, D. (2015). 6360 Sayılı Yasa’nın Genişleyen Büyükşehir Belediyesi Hizmet Sınırının Etkinlik ve Verimliliğe Etkisi Bağlamında Değerlendirmesi: Sakarya Büyükşehir Belediyesi Örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20(4).