BibTex RIS Kaynak Göster

Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 98 - 98, 01.09.2013

Öz

Bu çalışmada asırlardır sadece kadınlara özgü bir meslek olarak bilinen, belki de kadın-erkek rekabetinde erkeğin mesleki anlamda kadının gerisinde kaldığı tek alan olan hemşirelik mesleği içinde erkeklerin konumuna tarihsel bir bakış amaçlanmıştır. Çalışmada Türkiye’de hemşirelik mesleğine hızlı bir geçiş süreci yaşayan erkeklerin yanında dünya genelinde hemşireliğe katkıda bulunan erkek hemşire sayılabilecek hasta bakım elemanlarına da değinilmiştir

The Short History of Male Nurses

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 98 - 98, 01.09.2013

Öz

In this study, it is aimed to look at the historical position of men in nursing which is known as a female profession for centuries , perhaps the only profession where the man are left behind the woman in the competition of man and woman. It is also stated in this study not only the male nurses in Turkey who has a rapid transition into nursing but also the male patient care personnel who has contribution to the nursing all over the world

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Serap Torun

Sibel Öner Yalçın Bu kişi benim

Funda Gülay Kadıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Lokman Hekim Journal 2013; Supplement

Kaynak Göster

APA Torun, S., Yalçın, S. Ö., & Kadıoğlu, F. G. (2013). Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi98-98.
AMA Torun S, Yalçın SÖ, Kadıoğlu FG. Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Published online 01 Eylül 2013:98-98.
Chicago Torun, Serap, Sibel Öner Yalçın, ve Funda Gülay Kadıoğlu. “Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, Eylül (Eylül 2013), 98-98.
EndNote Torun S, Yalçın SÖ, Kadıoğlu FG (01 Eylül 2013) Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi 98–98.
IEEE S. Torun, S. Ö. Yalçın, ve F. G. Kadıoğlu, “Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi”, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, ss. 98–98, Eylül 2013.
ISNAD Torun, Serap vd. “Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Eylül 2013. 98-98.
JAMA Torun S, Yalçın SÖ, Kadıoğlu FG. Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013;:98–98.
MLA Torun, Serap vd. “Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, 2013, ss. 98-98.
Vancouver Torun S, Yalçın SÖ, Kadıoğlu FG. Erkek Hemşirelerin Kısa Tarihi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013:98-.
Creative Commons Lisansı
                                                                            Bu Dergi Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License ile lisanslanmıştır.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin süreli bilimsel yayınıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.  Makalelerin sorumlulukları yazarlara aittir 

Kapak 

Ayşegül Tuğuz

İlter Uzel’inDioskorides ve Öğrencisi adlı eserinden 

Adres

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik  Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü

Yenişehir/ Mersin